Final Fantasy II

Vuonna 1988 ilmestynyt Final Fantasy II oli ajan hengen mukaisesti varsin vallankumouksellinen peli. Vaikka nykyään peliä katsoessa se on melko surullisenhupaisa kokemus (johtuen kehittyneistä grafiikoista) Final Fantasy -peliä arvosteltaessa on pidettävä mielessä, kuinka se on enemmän kuin vain peli: Final Fantasy on nimittäin useasti monille faneille elämää suurempi asia.

Peli perustuu hyvin pitkälti samoihin elementteihin kuin ensimmäinenkin osa. Hahmojen kanssa liikutaan siihen aikaan varsin mittavassa ”maailmassa”, missä taistellaan, ratkotaan tehtäviä, kehitetään hahmon ominaisuuksia sekä muutellaan ulkoasua. FF II uudistui hahmojen kehityksen kannalta merkittävästi. Aikaisemmin pelaajan hahmo kehittyi pelin kulkiessa eteenpäin, mutta FF II:ssa hahmo kehittyi riippuen siitä, minkälaisia aseita ja taitoja pelaaja käytti taisteluissa.

Aliarvostettu suunnannäyttäjä

Square-pelintekijän insinöörit ja luovat suunnittelijat tuskin tiesivät peliä tehdessään, kuinka iso juttu koko saaga tulisi olemaan tulevaisuudessa. Tästä johtuen Final Fantasy II oli kehityksen kannalta olennainen peli. Pelisaagan menestys ei nimittäin välttämättä aina riipu ensimmäisestä osasta. Pelin toinen osa määrittää, mikäli pelaajat ovat uskollisia myös seuraavien pelien muodossa. Moni erinomainen peli on pilattu surkeilla jatko-osilla, mutta Final Fantasy ei sortunut moiseen.

On mielenkiintoista huomata, kuinka FFII myi vähiten kopioita koko pelisaagan peleistä. Kriitikot kuitenkin rakastivat kyseistä peliä, tehden siitä vuoden 1988 parhaan pelin arvostelujen suhteen. Ja toisaalta, väliäkö, sillä kun katsomme, kuinka suosittu koko Final Fantasy -brändi nykyään on.