Mikä on nettibingon suosion salaisuus?

Bingo on monen tuntema peli, vaikkei olisi koskaan vieraillutkaan bingohallissa. Alun perin vastaavanlaista peliä on käytetty oppilaitoksissa esimerkiksi historian tuntemuksen ja numeroiden harjoitteluun. Varsinainen bingo syntyi, kun eräs New Yorkista vaikuttava lelumyyjä tutustui peliin ja teki siitä oman versionsa vuonna 1929. Pelin nimeksi annettiin bingo.

Bingon suosio on säilynyt, vaikka aikojen saatossa pelipaikat ovat vaihdelleet. Moni vielä muistaa perinteiset bingohallit, joiden erityistä tunnelmaa ei voi unohtaa. Teknologian kehityksen myötä bingo on otettu mukaan online-pelien valikkoon monen muun rahapelin ohella. Bingoa voi pelata usealla nettikasinolla, ja internetiin onkin muodostunut oma bingoa pelaavien ihmisten yhteisö, johon voi helposti liittyä mukaan.

Bingo on säilyttänyt suosionsa lähes vuosisadan ajan, sillä se on seurannut aikaansa ja tekee niin edelleen. Numeroista ja sattumasta innoituksensa saanut peli tulee nauttimaan suosiosta todennäköisesti jatkossakin.

Bingo ei ole suosittua ainoastaan Suomessa, vaan etenkin britit ovat ansioituneita bingon pelaajia, ja Iso-Britanniassa on edelleen toiminnassa useita perinteisiä bingohalleja. Suomestakin löytyy vielä pelipaikkoja, mutta niiden olemassaolo alkaa olla harvinaisuus. Joissain maissa bingohallit pyritään säilyttämään suuntaamalla ne nuoremmille, uusille käyttäjäryhmille tarjoamalla nuorekasta oheisohjelmaa. Myös osa yökerhoista on ottanut ohjelmaansa bingon.

Bingo on säilyttänyt paikkansa monen maan kulttuurissa, mutta se muuttaa muotoaan. Tämän hetken ehdottomasti suosituin bingon peluupaikka on internet. Online-bingo onkin varmasti vienyt suuren osan bingohallien pelaajamääristä. Muutoksesta kertoo jo se, että nettibingon voi sanoa työllistävän jopa 20 000 henkilöä ympäri maailmaa. Netti on myös pullollaan aiheeseen liittyviä tietopaketteja, joten pelaamiseen pääsee helposti mukaan.

Vaikka bongohalleissa on oma viehätyksensä, on online-pelaamisella monta hyvää syytä sen suosioon. Verkossa pelattava bingo antaa mahdollisuuden pelata missä ja milloin tahansa. Nettibingon palkinnot ovat myös houkuttelevia. Tarjolla voi olla rahapalkintoja tai jopa autoja ja ulkomaanmatkoja. Netissä on myös tarjolla usein mielenkiintoisia bonuksia ja tarjouksia, joita pelaajat voivat käyttää hyödykseen.

Nettibingon pelaaminen on nopeampaa ja helpompaa, sillä arvotut numerot merkitään ohjelman puolesta. Pelaajat voivat siis keskittyä muihinkin asioihin samanaikaisesti. Nettibingo voi itse asiassa olla sosiaalisempaa kuin perinteinen halliversio, sillä pelin aikana ei tarvitse olla hiljaa, ja samanaikaisesti pelaajat voivat esimerkiksi keskustella chatissä muiden bingon ystävien kanssa – joskus jopa yli maan rajojen.