Muita legendaarisia online-pelejä

Pelien maailma on upottava. Yhä laajenevassa mittakaavassa pelaamisesta on tullut hyväksyttävä harrastus siinä missä jalkapallokin, ja e-sportin myötä yhä rajattomampi laji. Samalla muodostuu kulttiaseman saavuttaneita pelejä kuten World of Warcraft, CS, America’s Army tai ihan yksinkertaisemmatkin pelit kuten online-versiot Mariosta tai matopelistä. Legenda on legenda.

Muita legendaarisiksi nousseita online-pelejä ovat esimerkiksi kaksi täysin erilaista peliä: Dota 2 ja Agar io.

Dota 2 on vaativa Valve Corporaionin kehittämä strategiapeli. Peli alkaa hahmon eli sankarin valinnalla. Vuonna 2016 sankarivaihtoehtoja on 110. Jokaisella heistä on yksilölliset ominaisuutensa ja persoonallisuutensa. Pelaajat jaetaan kahteen viiden pelaajan joukkueeseen nimeltään Dire ja Radiant. Joukkueen temmellyksen tavoitteena tuhota vihollisjoukkueen tukikohta, joka kulkee pelissä nimellä Ancient.

Peliä pystyy seuraamaan kartalta, joka jakautuu kolmeen linjaan ja kartan keskustan halkaisee luoteesta kaakkoon kulkeva joki, joka helpottaa hahmotusta. Linjat (Lane) ovat kulkureittejä ja niitä pitkin liikkuvat automatisoidut NPC-sotilaat, jotka ovat yhtä vahvoja, kuin vastapuolen automaattiset sotilaat. Pelissä on myös viidakko (Jungle) ja Roshanin pesä (Roshan’s Pit tai Roshan’s Lair), joissa on omat lisänsä.

Jokainen taistelu kestää 50 minuuttia, ja kehitetyt ominaisuudet nollautuvat pelin jälkeen, eikä pelaajalle kerry jatkuvasti lisää ominaisuuksia eikä hahmo kehity kuten esimerkiksi WOW:ssa. Nollautuminen on verrattavissa jalkapallon pelaamiseen: Eihän pelaaja tai joukkue saa lähtökohtaisesti maalipisteitä edellisistä otteluista, vaan jokainen peli aloitetaan nollilta. Ottelijat kehittyvät pelatessa ja se näkyy pelitaktiikassa.

Dota 2 on monipeli, joka toimii Windowsilla, OS X ja Linux alustoilla. Dota 2 vaatii pelaajaltaan omistautumista, sillä sen strategiat, hahmojen ominaisuudet ja haasteet alkavat selvitä peliä pelaamalla. Jotkut pelaajat ovat sitä mieltä, ettei edes 500 pelitunnilla ymmärrä pelistä vielä tarpeeksi, 2000 tuntia alkaa olla jo jotain. Toki jokaisella on yksilöllinen etenemisvauhti.

Agar io on aivan toisenlainen monihenkilö-toimintapeli, joka julkaistiin huhtikuussa 2015. Se sopii aloittelevallekin pelaajalle yksinkertaisuutensa vuoksi: Pelaajan hahmo ja pelin päähenkilö on pallo.

Palloa koetetaan ohjata rajatulla alueella, ja tavoitteena on syödä kanssapelaajia ja olla tulematta syödyksi. Pallolle voi antaa nimen, ja mitä isommaksi se kasvaa sitä hitaammin se etenee. Kartalla eli pelialueella näkyy myös muut pelaajat sekä ”virukset”, jotka eivät ole toisten pelaajien ohjattavissa. Iso pallo räjähtää osuessaan viirukseen, kun taas pienempi pallo voi hyödyntää viirusta piiloutumalla sen alle. Varo, yksinkertaisuus voi olla koukuttavaa!